Du behöver
- 1 burk matvete (410 g)
- ca 350 g räkor i lake
- 1 stor gul lök, skivad
- 1 stor vitlöksklyfta, hackad
- 1 röd chilifrukt, hackad
- 1 grön zucchini, skivad och strimlad
- 1/2 röd paprika
- 1/2 dl olivolja
- 100 g körsbärstomater
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 dl vatten
- salt och svartpeppar
- Till servering
- 150 g fetaost i bit
- 1/2 kruka färsk oregano
- citronklyftor
Gör så här
1
1. Häll av vetet i ett durkslag och skölj det i kallt vatten. Häll i räkorna och låt allt rinna av väl. Halvera tomaterna och ställ åt sidan.
2
2. Fräs alla grönsaker i olivoljan i en rymlig panna tills de börjar mjukna och få lite färg i ett par minuter.
3
3. Tillsätt matvete med räkor,
4
tomater, tomatpuré och vatten. Låt puttra ihop under omrörning i ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
5
4. Smula över ost och oregano. Lägg på citronklyftor.
Näringsvärde:
Kcal 454, Fett 18 g, Kolhydrater 37 g, Fibrer 8 g