Varm vetepytt med räkor och fetaost

Du behöver 1 burk matvete (410 g) ca 350 g räkor i lake 1 stor gul lök, skivad 1 stor vitlöksklyfta, hackad 1 röd chilifrukt,...

Tillagningstid: 30 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 1 burk matvete (410 g)
  • ca 350 g räkor i lake
  • 1 stor gul lök, skivad
  • 1 stor vitlöksklyfta, hackad
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 1 grön zucchini, skivad och strimlad
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 dl olivolja
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 150 g fetaost i bit
  • 1/2 kruka färsk oregano
  • citronklyftor

Gör så här

1
1. Häll av vetet i ett durkslag och skölj det i kallt vatten. Häll i räkorna och låt allt rinna av väl. Halvera tomaterna och ställ åt sidan.

2
2. Fräs alla grönsaker i olivoljan i en rymlig panna tills de börjar mjukna och få lite färg i ett par minuter.

3
3. Tillsätt matvete med räkor,

4
tomater, tomatpuré och vatten. Låt puttra ihop under omrörning i ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

5
4. Smula över ost och oregano. Lägg på citronklyftor.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 454, Fett 18 g, Kolhydrater 37 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top