Läsar-recept

Varm tonfisksmörgås som lunch- eller kvällsmacka

Du behöver 6 skiva bröd vitt, kantskuret smör eller bordsmargarin 1 st burk ananas (1 skiva för varje smörgås) 1 st burk tonfisk (välj en...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 6 skiva bröd vitt, kantskuret
  • smör eller bordsmargarin
  • 1 st burk ananas (1 skiva för varje smörgås)
  • 1 st burk tonfisk (välj en miljömärkt sort, t ex Nixe)
  • 1 dl lättmajonnäs (lätt)majonnäs
  • ost riven eller skivad

Gör så här

Lägg brödskivorna på en papprad ungsplåt. Smöra skivorna och lägg en väl avrunnen ananasskiva på varje. Rör samman tonfisk och majonnäs och lägg ovanpå ananasen. Strö över riven ost eller täck med ostskivor. Grädda mitt i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter eller tills osten smält och ytan fått färg. Servera med sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top