Varm smörgås med makrill i tomatsås

Du behöver 1 st tomatsås burk makrill i 1.5 st vitlöksklyftor salt och svartpeppar 4 skiva formbröd smör 1 st lök liten gul 2 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st tomatsås burk makrill i
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • 4 skiva formbröd
  • smör
  • 1 st lök liten gul
  • 2 tsk oregano torkad
  • 8 skiva ost
  • tomatskivor
  • ruccola

Gör så här

Mosa makrillen med tomatsåsen. Pressa i vitlök, salta och peppra. Rosta brödet och bred på smör. Fördela makrillmoset på skivorna, lägg på lökringar, smula på oregano och täck med ost. Lägg brödskivorna på plåt med smörgåspapper och gratinera mitt i ugnen i 225 grader cirka 10 minuter tills osten smält. Garnera med tomatskivor och rucola.


Kommentar:
Läsarrecept av Marina Jansson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top