Du behöver
- 4 prt quinoa
- 1 tsk malen gurkmeja
- 500 g palsternacka
- 500 g morötter
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 1 st rödlök
- 1 st granatäpple
- 1 st avokado
- 50 g rostade solroskärnor
- 1.5 msk grovhackad persilja
Dressing
2 dl tjockyoghurt
1 msk tahini
citron
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och tillsätt gurkmeja i kokvattnet.
Skala palsternacka och morot och skär i mindre bitar. Hetta upp olja i en rejäl stekpanna och råstek grönsakerna tills de fått fin färg och mjuknat men ändå har en liten kärna kvar. Smaksätt med salt och peppar.
Skala och skär löken i tunna skivor. Dela granatäpplet och pilla loss kärnorna.
Dela avokadon på mitten, ta bort kärnan och skär köttet i mindre bitar, pressa över citronsaft så att den inte mörknar.
Varva quinoan med alla grönsaker, rostade solroskärnor och persilja.
Dressing Blanda yoghurt med tahini, finrivet citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Toppa dressingen med rostade sesamfrön och servera till salladen.
Tips: Rotsakerna kan också rostas i ugn med olivolja, cirka 30 minuter på 225 grader.
Härligt matig sallad med gyllengula gryn som fått fin färg från gurkmeja. När palsternacka råsteks kommer sötman fram och den blir karamelliserad.