Varm quinoasallad med palsternacka

Du behöver 4 prt quinoa 1 tsk malen gurkmeja 500 g palsternacka 500 g morötter 2 msk olivolja salt och svartpeppar 1 st rödlök 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt quinoa
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 500 g palsternacka
  • 500 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 st rödlök
  • 1 st granatäpple
  • 1 st avokado
  • 50 g rostade solroskärnor
  • 1.5 msk grovhackad persilja

Dressing

2 dl tjockyoghurt
1 msk tahini
citron
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

1

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och tillsätt gurkmeja i kokvattnet.

2

Skala palsternacka och morot och skär i mindre bitar. Hetta upp olja i en rejäl stekpanna och råstek grönsakerna tills de fått fin färg och mjuknat men ändå har en liten kärna kvar. Smaksätt med salt och peppar.

3

Skala och skär löken i tunna skivor. Dela granatäpplet och pilla loss kärnorna.

4

Dela avokadon på mitten, ta bort kärnan och skär köttet i mindre bitar, pressa över citronsaft så att den inte mörknar.

5

Varva quinoan med alla grönsaker, rostade solroskärnor och persilja.

6

Dressing Blanda yoghurt med tahini, finrivet citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Toppa dressingen med rostade sesamfrön och servera till salladen.

7

Tips: Rotsakerna kan också rostas i ugn med olivolja, cirka 30 minuter på 225 grader. 


Kommentar:
Härligt matig sallad med gyllengula gryn som fått fin färg från gurkmeja. När palsternacka råsteks kommer sötman fram och den blir karamelliserad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top