Du behöver
- 1 kg fast potatis
- olivolja
- salt
- 200 g cocktailtomater
- 1 dl svarta oliver
Dressing
2 tsk finhackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad rosmarin
0.75 dl olivolja
1 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
Coleslaw
300 g spetskål
1 st äpple
0.75 dl gräddfil
0.75 dl majonnäs
salt och peppar
Servering
300 g merguez eller annan god korv
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen (skalet kan vara kvar). Sprid ut klyftorna i en stor ugnsfast form. Ringla över olivolja och salta. Ugnsbaka i mitten av -ugnen i 40 minuter. Tillsätt tomaterna och oliverna efter halva tiden.
Dressing Blanda rosmarin, olivolja, honung, rödvinsvin-äger, och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över den varma klyftpotatissalladen.
Coleslaw Strimla spetskålen och skär äpplet i tärningar. Blanda spetskål, äpple, gräddfil och majonnäs i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Servera potatissalladen med coleslaw och stekt merguez.
Tips: Coleslaw och rosmarindressing kan förberedas dagen innan.
Varm potatissallad är härligt gott och matigt. Medan potatisen är i ugnen
hinner du göra en rosmarindressing och coleslaw.