Varm parisare

Du behöver 4 st formbröd små skivor vitt 300 g nötfärs 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar malen 1 tsk potatismjöl 3 msk grädde 2...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st formbröd små skivor vitt
  • 300 g nötfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar malen
  • 1 tsk potatismjöl
  • 3 msk grädde
  • 2 msk vatten
  • smör till stekning
  • 1 st lök finhackad gul
  • 4 msk smörgåsgurka tärnad
  • 4 msk rödbeta tärnad inlagd
  • kapris ca 2 msk
  • remouladsås ca 1 dl
  • 2.5 msk pepparrot nyriven
  • smör att steka i

Gör så här

1
Parisare är som biff à la Lindström, fastän med alla godsakerna bredvid. Det gör att var och en kan välja själv vad som ska användas. Ibland serveras även rå äggula till färsmackan.

2
Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl, grädde och vatten. Låt stå kallt tills parisarna ska stekas. Tärna alla garnityren och fördela i småpytsar till varje portion.

3
Hetta upp stekpannan med en rejäl klick smör. Bred färs på brödskivorna, den ska hänga över kanterna, för den krymper under stekningen. Stek färssidan först på dryg medelvärme cirka 4 minuter. Färsen ska vara genomstekt när mackorna vänds och får steka någon minut på brödsidan också.

4
Servera bums, med alla godsakerna till.


Kommentar:
Sixtens danska smarrebröd

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top