Du behöver
- 4 st formbröd små skivor vitt
- 300 g nötfärs
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar malen
- 1 tsk potatismjöl
- 3 msk grädde
- 2 msk vatten
- smör till stekning
- 1 st lök finhackad gul
- 4 msk smörgåsgurka tärnad
- 4 msk rödbeta tärnad inlagd
- kapris ca 2 msk
- remouladsås ca 1 dl
- 2.5 msk pepparrot nyriven
- smör att steka i
Gör så här
1
Parisare är som biff à la Lindström, fastän med alla godsakerna bredvid. Det gör att var och en kan välja själv vad som ska användas. Ibland serveras även rå äggula till färsmackan.
2
Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl, grädde och vatten. Låt stå kallt tills parisarna ska stekas. Tärna alla garnityren och fördela i småpytsar till varje portion.
3
Hetta upp stekpannan med en rejäl klick smör. Bred färs på brödskivorna, den ska hänga över kanterna, för den krymper under stekningen. Stek färssidan först på dryg medelvärme cirka 4 minuter. Färsen ska vara genomstekt när mackorna vänds och får steka någon minut på brödsidan också.
4
Servera bums, med alla godsakerna till.
Sixtens danska smarrebröd