Varm kålrotssallad med chorizo

Du behöver 800 g kålrot smör till form och stekning 0.5 tsk torkad timjan salt 1 msk sirap 200 g svartkål 300 g chorizokorv Crème...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g kålrot
  • smör till form och stekning
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • salt
  • 1 msk sirap
  • 200 g svartkål
  • 300 g chorizokorv

Crème fraiche- och ingefärssås

2 dl lätt crème fraiche
1 tsk riven färsk ingefära finriven
salt och svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär kålroten i tärningar, 1 1/2 x 1 1/2 centimeter. Bred ut kålroten i en smord ugnsfast form. Klicka på smör, och strö över timjan och salt.

2

Rosta kålroten i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Ringla över sirap när det återstår 5 minuter.

3

Repa svartkålsbladen från stammen, stammen används inte. Dela bladen i fina bitar. Stek dem, lite i taget, i smör i en stekpanna. Kålen ska bli mjuk. Salta. Lägg kålen åt sidan allteftersom.

4

Skär korven i slantar och stek dem i stekpannan. Bred ut svartkålen på ett fat och strö på kålrot och chorizo.

5

Blanda lätt-crème fraiche, ingefära, salt och peppar till en sås. Servera den varma salladen med såsen.

6

Tips: I den här rätten är det godast att använda lätt-crème fraiche till såsen. Välj också en chorizo av bra kvalitet.


Kommentar:
Kålrot är gott ihop med lite sötma, i den här varma salladen används sirap. Tillsätt sirapen mot slutet, annars blir den bränd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top