Du behöver
- 4 st kiwifrukter
- 1 l jordgubbar
- 2 st banan
- 1 st ananas
- 4 st passionsfrukt
Maräng:
3 st äggvitor
0.75 dl strösocker
25 st valnötshalvor
Gör så här
1
Skiva kiwin, jordgubbarna och bananerna. Skär ananasen i lagom stora bitar. Gröp ur passionsfrukterna och vänd ihop allt i en bunke. Pytsa ut fruktsalladen i fyra ugnssäkra formar. Värm ugnen till 200 grader.
2
Vispa upp äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret och vispa tills smeten är fast. Klicka ut önskad mängd maräng på fruktsalladen.
3
Sätt in formarna i ugnen i 5–7 minuter tills marängen har fått fin färg.
4
Servera med valnötshalvor som du rostat på hög värme ett par minuter i en ren stekpanna på spisen.