Varm fruktsallad under marängtäcke

Du behöver 4 st kiwifrukter 1 l jordgubbar 2 st banan 1 st ananas 4 st passionsfrukt Maräng: 3 st äggvitor 0.75 dl strösocker 25...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kiwifrukter
  • 1 l jordgubbar
  • 2 st banan
  • 1 st ananas
  • 4 st passionsfrukt

Maräng:

3 st äggvitor
0.75 dl strösocker
25 st valnötshalvor

Gör så här

1
Skiva kiwin, jordgubbarna och bananerna. Skär ananasen i lagom stora bitar. Gröp ur passionsfrukterna och vänd ihop allt i en bunke. Pytsa ut fruktsalladen i fyra ugnssäkra formar. Värm ugnen till 200 grader.

2
Vispa upp äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret och vispa tills smeten är fast. Klicka ut önskad mängd maräng på fruktsalladen.

3
Sätt in formarna i ugnen i 5–7 minuter tills marängen har fått fin färg.

4
Servera med valnötshalvor som du rostat på hög värme ett par minuter i en ren stekpanna på spisen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top