Du behöver

  • vatten ca 2 liter
  • 3 tärning hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • salt
  • 13.5 st vitpepparkorn
  • dillstjälkar (kan uteslutas)
  • 6 st kycklingbröst stora svenska utan skinn
  • 3 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • buljong från kycklingkoket
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 3 msk ättika
  • salt och peppar från kvarnen
  • 1 st dill finhackad
  • 1.5 st broccoli
  • 9 st knippmorötter

Gör så här

1
Koka upp buljongen med grönsakerna (ej broccoli och knippmorötter) och kryddor. Koka brösten 10 minuter, använd gärna termometer så de slipper bli överkokta, de ska ha en innertemperatur på 70 grader. Plocka upp kycklingen, koka sedan ihop buljongen tills cirka 7-8 dl återstår, sila bort grönsakerna.
2
Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet. Tillsätt den varma buljongen under vispning, Tillsätt grädden och låt såsen koka några minuter. Smaka sedan av med ättika, socker, salt och peppar. Så här långt går det att förbereda dagen innan.
3
Dela kycklingbrösten och värm dem i såsen. När allt är varmt tillsätts dillen, då den annars gärna tappar färgen.
4
Jag har valt att blanda ner nykokta knippmorötter och härligt gröna broccolibuketter. Jag serverar kokt färskpotatis till, mums!


Recept // Fler kyckling & fågelrecept