Vårkyckling med örtpasta

Kycklingen är också god att servera kall på buffé.

Tillagningstid: 75 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt
  • citronpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 10 st cocktailtomater

Sås

3 msk japansk soja
1 msk färskpressad ingefära
1 msk sirap
2 msk äppelcidervinäger
0.5 dl färskpressad citronsaft
0.25 tsk chiliflingor

Gräddslungad spenat

150 g färsk bladspenat
1.5 msk rapsolja
2 dl vispgrädde
50 g rostade pinjenötter

Örtpasta

300 g nykokt spagetti
1 dl grovhackad ramslök
5 msk finhackade färska örter t ex oregano, persilja, basilika
3.5 msk olivolja

Garnering

0.5 st citron
1.5 msk smör
färska örter

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen. Stek i 2 msk olja ca 5 minuter per sida.

2

Lägg filéerna i en liten oljad långpanna. Stick in stektermo­metern i den största filén. Lägg tomaterna intill. Ringla över olja. Efterstek i mitten av ugn­en till 70 graders innertemperatur. Blanda till såsen under tiden.

3

Ta ut och kontrollera att kött­et är genomstekt. Ringla över såsen. Täck med bakplåtspapper, låt vila ca 15 minuter.

4

Gräddslungad spenat Fräs spenaten i olja tills den mjuknar. Tillsätt grädden, låt koka upp. Smaka av. Garnera med nötter.

5

Örtpasta Blanda pastan med ramslök och örter. Salta, peppra, ringla över olja.

6

Garnering och servering Stek citronskivorna i smöret, ca 1/2 minut på varje sida. Skiva kycklingen, ringla över såsen. Garnera med tomater och citron. Toppa med örter. Servera med spenaten och örtpastan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top