RECEPT FRÅN IK

Vårkyckling med örtpasta

Kycklingen är också god att servera kall på buffé.

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 75 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt
  • citronpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 10 st cocktailtomater
  • Sås

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk färskpressad ingefära
  • 1 msk sirap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 dl färskpressad citronsaft
  • 0.25 tsk chiliflingor
  • Gräddslungad spenat

  • 150 g färsk bladspenat
  • 1.5 msk rapsolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g rostade pinjenötter
  • Örtpasta

  • 300 g nykokt spagetti
  • 1 dl grovhackad ramslök
  • 5 msk finhackade färska örter t ex oregano, persilja, basilika
  • 3.5 msk olivolja
  • Garnering

  • 0.5 st citron
  • 1.5 msk smör
  • färska örter

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen. Stek i 2 msk olja ca 5 minuter per sida.

2

Lägg filéerna i en liten oljad långpanna. Stick in stektermo­metern i den största filén. Lägg tomaterna intill. Ringla över olja. Efterstek i mitten av ugn­en till 70 graders innertemperatur. Blanda till såsen under tiden.

3

Ta ut och kontrollera att kött­et är genomstekt. Ringla över såsen. Täck med bakplåtspapper, låt vila ca 15 minuter.

4

Gräddslungad spenat Fräs spenaten i olja tills den mjuknar. Tillsätt grädden, låt koka upp. Smaka av. Garnera med nötter.

5

Örtpasta Blanda pastan med ramslök och örter. Salta, peppra, ringla över olja.

6

Garnering och servering Stek citronskivorna i smöret, ca 1/2 minut på varje sida. Skiva kycklingen, ringla över såsen. Garnera med tomater och citron. Toppa med örter. Servera med spenaten och örtpastan.


Recept // Fler kycklingfiléerrecept