
Vårkyckling med örtpasta
Kycklingen är också god att servera kall på buffé.
Av Lena Söderström. Foto: Eva Hildén Smith
Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- salt
- citronpeppar
- 3 msk olivolja
- 10 st cocktailtomater
- 3 msk japansk soja
- 1 msk färskpressad ingefära
- 1 msk sirap
- 2 msk äppelcidervinäger
- 0.5 dl färskpressad citronsaft
- 0.25 tsk chiliflingor
- 150 g färsk bladspenat
- 1.5 msk rapsolja
- 2 dl vispgrädde
- 50 g rostade pinjenötter
- 300 g nykokt spagetti
- 1 dl grovhackad ramslök
- 5 msk finhackade färska örter t ex oregano, persilja, basilika
- 3.5 msk olivolja
- 0.5 st citron
- 1.5 msk smör
- färska örter
Sås
Gräddslungad spenat
Örtpasta
Garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen. Stek i 2 msk olja ca 5 minuter per sida.
Lägg filéerna i en liten oljad långpanna. Stick in stektermometern i den största filén. Lägg tomaterna intill. Ringla över olja. Efterstek i mitten av ugnen till 70 graders innertemperatur. Blanda till såsen under tiden.
Ta ut och kontrollera att köttet är genomstekt. Ringla över såsen. Täck med bakplåtspapper, låt vila ca 15 minuter.
Gräddslungad spenat Fräs spenaten i olja tills den mjuknar. Tillsätt grädden, låt koka upp. Smaka av. Garnera med nötter.
Örtpasta Blanda pastan med ramslök och örter. Salta, peppra, ringla över olja.
Garnering och servering Stek citronskivorna i smöret, ca 1/2 minut på varje sida. Skiva kycklingen, ringla över såsen. Garnera med tomater och citron. Toppa med örter. Servera med spenaten och örtpastan.