Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- salt
- citronpeppar
- 3 msk olivolja
- 10 st cocktailtomater
Sås
3 msk japansk soja
1 msk färskpressad ingefära
1 msk sirap
2 msk äppelcidervinäger
0.5 dl färskpressad citronsaft
0.25 tsk chiliflingor
Gräddslungad spenat
150 g färsk bladspenat
1.5 msk rapsolja
2 dl vispgrädde
50 g rostade pinjenötter
Örtpasta
300 g nykokt spagetti
1 dl grovhackad ramslök
5 msk finhackade färska örter t ex oregano, persilja, basilika
3.5 msk olivolja
Garnering
0.5 st citron
1.5 msk smör
färska örter
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen. Stek i 2 msk olja ca 5 minuter per sida.
Lägg filéerna i en liten oljad långpanna. Stick in stektermometern i den största filén. Lägg tomaterna intill. Ringla över olja. Efterstek i mitten av ugnen till 70 graders innertemperatur. Blanda till såsen under tiden.
Ta ut och kontrollera att köttet är genomstekt. Ringla över såsen. Täck med bakplåtspapper, låt vila ca 15 minuter.
Gräddslungad spenat Fräs spenaten i olja tills den mjuknar. Tillsätt grädden, låt koka upp. Smaka av. Garnera med nötter.
Örtpasta Blanda pastan med ramslök och örter. Salta, peppra, ringla över olja.
Garnering och servering Stek citronskivorna i smöret, ca 1/2 minut på varje sida. Skiva kycklingen, ringla över såsen. Garnera med tomater och citron. Toppa med örter. Servera med spenaten och örtpastan.