RECEPT FRÅN IK

Vårgryta med kyckling

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé Kronfågel
  • matfett till stekning
  • salt och peppar
  • 2 st rödlökar små tunt klyftade
  • 2 dl vin torrt
  • 2 dl äppeljuice drickfärdig
  • 1 st buljongtärning eller motsvarande i fond
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g sugar snap peas
  • 10 st morötter små, späda
  • 1 st rädisor litet knippe
  • maizena snabbredning
  • Garnering

  • 5 cm gurka
  • hackad gräslök

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i medaljonger, ca 2 cm tjocka skivor tvärs över på bredden. Banka till dem lätt. Bryn dem runt om i panna tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar.
2
Tillsätt vin, äppeljuice, buljong, vatten och grädde. Låt puttra samman ca 10 min under lock.
3
Ansa grönsakerna. Lägg i morötterna först sedan som får puttra i några minuter sedan resterande grönsaker bara i någon minut så att grönsakerna fortfarande behåller sin spänstighet. Red eventuellt med snabbredning. Garnera med tunt skivad gurka och strö över hackad gräslök.
4
Servera med ris eller kokt potatis. Tips! Man kan alltid förvälla grönsakerna var för sig innan och tillsätta grytan vid serveringstillfället.
5
Smaklig måltid!

Recept // Fler kyckling & fågelrecept