Du behöver

  • 1 st purjolök
  • smör till stekning
  • 15 st körsbärstomater
  • 0.5 tsk strösocker
  • salt, svartpeppar
  • 1 tsk balsamvinäger mörk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fiskfond (eller hummerfond)
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 msk dragon
  • 400 g vit fiskfilé t ex kolja eller torsk, tinad
  • 1 msk senap smakrik
  • 1 dl ost riven, smakrik

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta purjon och skär i centimeterstora skivor. Stek purjon mjuk i smör till den blir mjuk.
2
Halvera tomaterna och stek i smör två minuter. Tillsätt socker, salt, svartpeppar och vinäger och låt koka ihop en liten stund.
3
Vispa ihop grädde, vatten, fond, tomatpuré, dragon, salt och peppar. Lägg purjon i botten på smord ugnsform, fisken ovanpå. Bred på senap och häll över gräddblandningen. Fördela tomatfräset, strö över riven ost och gratinera i ugnen i cirka 25 minuter. Servera med potatis
4
eller ris och grönsaker.

Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Michael Wallin i Nässjö.

Recept // Fler fiskrecept