Du behöver
- 1 st purjolök
- smör till stekning
- 15 st körsbärstomater
- 0.5 tsk strösocker
- salt, svartpeppar
- 1 tsk balsamvinäger mörk
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk fiskfond (eller hummerfond)
- 2 msk tomatpuré
- 0.5 msk dragon
- 400 g vit fiskfilé t ex kolja eller torsk, tinad
- 1 msk senap smakrik
- 1 dl ost riven, smakrik
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta purjon och skär i centimeterstora skivor. Stek purjon mjuk i smör till den blir mjuk.
2
Halvera tomaterna och stek i smör två minuter. Tillsätt socker, salt, svartpeppar och vinäger och låt koka ihop en liten stund.
3
Vispa ihop grädde, vatten, fond, tomatpuré, dragon, salt och peppar. Lägg purjon i botten på smord ugnsform, fisken ovanpå. Bred på senap och häll över gräddblandningen. Fördela tomatfräset, strö över riven ost och gratinera i ugnen i cirka 25 minuter. Servera med potatis
4
eller ris och grönsaker.
Detta är ett läsarrecept av Michael Wallin i Nässjö.