Vår egen anisglögg

Du behöver Till kryddlagen: 5 dl vatten 1 stor bit torkat pomeransskal 5 st stjärnanis 3 st kanelstänger 15 st hela kryddnejlikor Till glöggen: 1...


12 portioner

Du behöver

  • Till kryddlagen:
  • 5 dl vatten
  • 1 stor bit torkat pomeransskal
  • 5 st stjärnanis
  • 3 st kanelstänger
  • 15 st hela kryddnejlikor
  • Till glöggen:
  • 1 sats kryddlag
  • 1 flaska (0,75 l) rödvin
  • 2 dl socker
  • ev brännvin eller konjak
  • hela kryddor t ex kanelstång, hela nejlikor eller stjärnanisar

Gör så här

1
Kryddlagen:

2
Häll vattnet i en kastrull och tillsätt kryddorna, koka upp och sänk värmen. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter. Sila av kryddorna. Låt kryddlagen svalna.

3
Glöggen:

4
Blanda kryddlagen med rödvin och socker. Rör tills sockret löst sig. Spetsa ev med lite konjak eller brännvin om du önskar en starkare och fylligare glögg. Värm med hela kryddor utan att koka strax före servering.


Kommentar:
Servera Hus & Hems anisglögg med hyvlade pepparkakor och ostkräm. Se länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top