RECEPT FRÅN IK

Vanjas ljuvliga persikodessert

Denna paj med en fin kombination av söta persikor och mandelkräm är ett av Vanja Myrén Grönlunds kära familjerecept. En liten insats i köket som bjuder på mycket gott!

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör
  • 1 st äggula
  • 1 msk vatten
  • 800 g konserverade persikohalvor
  • Mandelkräm

  • 100 g mandelmassa
  • 1 st äggvita
  • 25 g smör
  • Äggsmet

  • 2 st ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.25 dl vispgrädde

Gör så här

1

Pajdeg Blanda samman mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform.

2

Mandelkräm Riv mandelmassan grovt och rör i äggvita och smör. Bred mandelkrämen över pajbottnen.

3

Låt persikorna rinna av och lägg dem på krämen. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker och grädde och häll över persikorna.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 40 minuter. Täck med folie om pajen börjar få för mycket färg.


Recept // Fler vetemjölrecept