Du behöver
Pajdeg
2.5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
75 g smör
1 st äggula
1 msk vatten
800 g konserverade persikohalvor
Mandelkräm
100 g mandelmassa
1 st äggvita
25 g smör
Äggsmet
2 st ägg
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.25 dl vispgrädde
Gör så här
Pajdeg Blanda samman mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform.
Mandelkräm Riv mandelmassan grovt och rör i äggvita och smör. Bred mandelkrämen över pajbottnen.
Låt persikorna rinna av och lägg dem på krämen. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker och grädde och häll över persikorna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 40 minuter. Täck med folie om pajen börjar få för mycket färg.