Läsar-recept

Vanjas ljuvliga persikodessert

Denna paj med en fin kombination av söta persikor och mandelkräm är ett av Vanja Myrén Grönlunds kära familjerecept. En liten insats i köket som bjuder på mycket gott!

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

Pajdeg

2.5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
75 g smör
1 st äggula
1 msk vatten
800 g konserverade persikohalvor

Mandelkräm

100 g mandelmassa
1 st äggvita
25 g smör

Äggsmet

2 st ägg
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.25 dl vispgrädde

Gör så här

1

Pajdeg Blanda samman mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform.

2

Mandelkräm Riv mandelmassan grovt och rör i äggvita och smör. Bred mandelkrämen över pajbottnen.

3

Låt persikorna rinna av och lägg dem på krämen. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker och grädde och häll över persikorna.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 40 minuter. Täck med folie om pajen börjar få för mycket färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top