Du behöver
- 3.5 st gelatinblad (beroende på storlek)
- 6 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 2 st vaniljstång urskrapade
- 3 st gelatinblad
- 5 dl havtorn (men det går bra med andra bär också)
- 1.25 dl strösocker
- 1 dl vitt vin
- 1.25 st strösocker
- 125 g mörk choklad (70-procentig)
- 125 g smör
- 50 g nötter valfria, osaltade och hackade
- 3 st ägg
- smör
- kokos
Havtornsgelé:
Nötbrowniebröd (glutenfria):
Till plåten:
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen. Koka upp grädde och socker. Lägg i vaniljstänger och frön. Låt sjuda i cirka 15 minuter och sedan vila i 30 minuter. Krama ur gelatinet och rör ner det i krämen. Häll upp i lämplig form eller glas. Kyl i cirka 3 timmar.
2
3
Havtornsgelé: Blötlägg gelatinbladen. Koka upp bär, socker och vin. Passera genom sikt. Rör ner de urkramade gelatinbladen. Häll gelén över pannacottan. Låt stelna i cirka 1 timme.
4
5
Nötbrowniebröd:
6
Smält socker, choklad och smör i en bunke placerad i ett småkokande vattenbad. Ta upp bunken ur vattenbadet och rör ner nötterna i chokladblandningen. Vispa äggulorna lätt och blanda ner dem. Vispa äggvitorna fluffigt men inte till fast skum. Rör ner dem i smeten. Smörj en långpanna (20 x 40 centimeter) och beströ den med kokos. Bred ut smeten. Grädda i 150 graders ugnsvärme i cirka 40 minuter. Skär bakverket i valfri storlek.
Passar till: