Du behöver

  • 3.5 st gelatinblad (beroende på storlek)
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 st vaniljstång urskrapade
  • Havtornsgelé:

  • 3 st gelatinblad
  • 5 dl havtorn (men det går bra med andra bär också)
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 dl vitt vin
  • Nötbrowniebröd (glutenfria):

  • 1.25 st strösocker
  • 125 g mörk choklad (70-procentig)
  • 125 g smör
  • 50 g nötter valfria, osaltade och hackade
  • 3 st ägg
  • Till plåten:

  • smör
  • kokos

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen. Koka upp grädde och socker. Lägg i vaniljstänger och frön. Låt sjuda i cirka 15 minuter och sedan vila i 30 minuter. Krama ur gelatinet och rör ner det i krämen. Häll upp i lämplig form eller glas. Kyl i cirka 3 timmar.
2
3
Havtornsgelé: Blötlägg gelatinbladen. Koka upp bär, socker och vin. Passera genom sikt. Rör ner de urkramade gelatinbladen. Häll gelén över pannacottan. Låt stelna i cirka 1 timme.
4
5
Nötbrowniebröd:
6
Smält socker, choklad och smör i en bunke placerad i ett småkokande vattenbad. Ta upp bunken ur vattenbadet och rör ner nötterna i chokladblandningen. Vispa äggulorna lätt och blanda ner dem. Vispa äggvitorna fluffigt men inte till fast skum. Rör ner dem i smeten. Smörj en långpanna (20 x 40 centimeter) och beströ den med kokos. Bred ut smeten. Grädda i 150 graders ugnsvärme i cirka 40 minuter. Skär bakverket i valfri storlek.


Recept // Fler övrigtrecept