Vaniljkokt rabarber och vit chokladmousse

Du behöver Chokladmousse: 200 g choklad vit i bitar 2 dl vispgrädde 1 st ägg 1 dl kesella Rabarber: 6 st stjälkar rabarber 2 dl...

Tillagningstid: 50 minuter
8 portioner

Du behöver

Chokladmousse:

200 g choklad vit i bitar
2 dl vispgrädde
1 st ägg
1 dl kesella

Rabarber:

6 st stjälkar rabarber
2 dl strösocker
1 st vaniljstång

Gör så här

1
Chokladmousse: Bryt chokladen

2
i bitar och smält den försiktigt i ett vattenbad, vattnet får inte koka. Vispa grädden lätt under tiden. Vispa upp ägget i en kopp, rör ner det i chokladen. Vänd ner grädde och kesella i chokladen och ställ kallt minst ett par timmar före servering. Kan göras dagen före.

3
Rabarber: Skölj och skiva rabarberna och lägg dem i en kastrull, tillsätt socker. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna i kastrullen, släng även med stången. Ställ kastrullen på spisen och sjud dem sakta 5–6 minuter, ingen vätska behövs, låt svalna. Håller flera dagar i kylen och kan därför göras klar i förväg. Servera till den vita chokladmoussen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top