Du behöver
Lemoncurd
2 st ägg
2 dl socker
2 st citroner helst ekologiska
50 g smör i minde bitar
Brynt choklad
100 g vit choklad
Till servering
vaniljglass
hallon
Gör så här
Vispa ägg och socker i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt saften av citronerna. Vispa samman och sätt blandningen på spisen. Värm och rör samtidigt ner smöret, lite i taget.
Sjud på svag värme under omrörning tills blandningen tjocknat. Vakta noga så att det inte blir klumpar i curden. Häll genast upp i en bunke för att svalna. Lägg plastfolie mot ytan så skinnar den sig inte.
Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen på en papprad plåt. Baka av i mitten av ugnen, i cirka 5 minuter tills den fått fin färg. Passa noga så att chokladen inte bränns. Låt svalna och dela i mindre bitar.
Ta fram glassen en god stund innan den ska ätas, och skeda upp den i portionsskålar. Toppa med lemoncurd, brynt choklad och hallon. Servera genast.
Prova att rosta vit choklad i ugnen, toppen till desserten med lemoncurd och glass.