RECEPT FRÅN IK

Vaniljglass med lemoncurd

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Lemoncurd

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 st citroner helst ekologiska
  • 50 g smör i minde bitar
  • Brynt choklad

  • 100 g vit choklad
  • Till servering

  • vaniljglass
  • hallon

Gör så här

1

Vispa ägg och socker i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt saften av citronerna. Vispa samman och sätt blandningen på spisen. Värm och rör samtidigt ner smöret, lite i taget.

2

Sjud på svag värme under omrörning tills blandningen tjocknat. Vakta noga så att det inte blir klumpar i curden. Häll genast upp i en bunke för att svalna. Lägg plastfolie mot ytan så skinnar den sig inte. 

3

Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen på en papprad plåt. Baka av i mitten av ugnen, i cirka 5 minuter tills den fått fin färg. Passa noga så att chokladen inte bränns. Låt svalna och dela i mindre bitar.

4

Ta fram glassen en god stund innan den ska ätas, och skeda upp den i portionsskålar. Toppa med lemoncurd, brynt choklad och hallon. Servera genast. 


Kommentar:
Prova att rosta vit choklad i ugnen, toppen till desserten med lemoncurd och glass.

Recept