Vaniljglass grundrecept

Du behöver 1 st vaniljstång delad 3 dl grädde 2 dl mjölk 3 125 g strösocker (drygt 1,25 dl) 5 st äggulor Gör så här...

Tillagningstid: 40 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 st vaniljstång delad
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk 3
  • 125 g strösocker (drygt 1,25 dl)
  • 5 st äggulor

Gör så här

Koka upp vaniljstång, -frön, grädde och mjölk med hälften av sockret. Vispa samman resten av sockret och äggulor i en bunke. Häll den kokta gräddmjölken över äggvispet under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under omrörning tills smeten når cirka 83 grader. Häll smeten i en bunke och kyl snabbt. Ställ i kyl över natten, sila av och kör i glassmaskin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top