Vaniljfyllda havremusslor

Du behöver Musslor: 0.75 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 1 dl havregryn 150 g smör Vaniljkräm: 1 st vaniljstång 1.5 dl mellangrädde 2 msk strösocker...


25 portioner

Du behöver

Musslor:

0.75 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
150 g smör

Vaniljkräm:

1 st vaniljstång
1.5 dl mellangrädde
2 msk strösocker
0.5 krm salt
2 st äggulor
1.5 dl vispgrädde

Mango-björnbärssallad:

1 st mango
1 pkt frysta, tinade björnbär (225 g)

Gör så här

1
Blanda socker, mjöl (spara 1/2 dl till utbakningen) och gryn direkt på bakbordet. Hacka i smöret. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den gärna vila kallt en stund. Pensla små veckade formar med smält smör. Tumma ut degen i formarna. Grädda på plåt i nedre delen av en 175 grader varm ugn 12-14 minuter. Låt formarna vila några minuter innan de stjälps upp.

2
Vaniljkräm: Skär eller klipp en skåra längs med hela vaniljstången. Koka den i grädden under lock på svag värme, cirka 5 minuter. Ta upp vaniljstången. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt sockret och saltet och vispa ner en äggula i taget. Sjud krämen under oavbruten vispning tills den tjocknar. Ta den från värmen och fortsätt vispningen tills krämen svalnat. Låt den kallna.

3
Vispa grädden till hårt skum och blanda ner den i den kalla krämen.

4
Skala och tärna mangon till salladen. Tina björnbären. Fördela kräm och sallad i musslorna.


Kommentar:
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top