Vaktelägg med svart kaviar

Du behöver Tartelett: 200 g smör 6 dl vetemjöl 1 tsk salt 3 msk kallt vatten Vaktelägg: 32 st vaktelägg 2 tsk salt och 2...


8 portioner

Du behöver

Tartelett:

200 g smör
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 msk kallt vatten

Vaktelägg:

32 st vaktelägg
2 tsk salt och 2 tsk ättiksprit per liter vatten
240 g stenbitsrom (4 burkar), svart
1 dl crème fraîche
1 st gräslök knippa

Gör så här

1
Finfördela smör i mjöl och salt och arbeta ihop till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg som får vila i kylskåp minst en timme.

2
Kavla ut degen och klä små formar som är cirka 10 cm i diameter. Låt vila kallt i 15 minuter. Grädda formarna i 200 grader i ugnen 10-15 minuter.

3
Koka upp vatten med salt och ättiksprit. Pochera äggen, det vill säga koka äggen utan skal cirka 1-2 minuter så att de blir plommonmjuka.

4
Använd gärna en hålslev att fånga upp dem med. För nybörjaren rekommenderas varlig hand och några extra ägg!

5
Spola de pocherade äggen i kallt vatten och lägg dem i en duk i kylskåpet.

6
Bred kaviar på varje tartelett och sätt vakteläggen ovanpå. Rör crème fraîche så att den blir fast och krämig. Klicka på crème fraîche och strö över hackad gräslök.


Kommentar:
Ett recept från Gastronomiska Sällskapet Marmiterna i Malmö. En utmärkt inledning på en meny, följd av parmesanpanerad gös, gin- och tonicsorbet, ankleverfyllda kycklingbröst och hjortronfromage med hjortronsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top