Ungsbakad hälleflundra

Du behöver 800 g hälleflundra i 2 cm tjocka skivor 1 msk pressad limesaft 3 msk olja 1 tsk salt 1 tsk citronpeppar Grönsakstäcke: 1...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g hälleflundra i 2 cm tjocka skivor
  • 1 msk pressad limesaft
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar

Grönsakstäcke:

1 st morot i tunna skivor
1 st selleri stjälk i skivor
1 st rödlök i tunna skivor
1 msk olja
salt och vitpeppar
2 dl riven ost

Gör så här

1
Skölj och torka av fiskskivorna. Lägg dem i en rektangulär ugnssäker form.

2
Skaka samman en marinad av limesaft (eller citronsaft), olja, salt och citronpeppar.

3
Skeda marinaden över fisken och vänd skivorna så att båda sidor fuktas.

4
Låt fiskskivorna stå och dra en halvtimme.

5
Grönsakerna:

6
Fräs under tiden morot, selleri och lök knappt mjuka i oljan i en traktörpanna, de mjuknar färdiga i ugnen efteråt.

7
Smaka av med salt och peppar. Baka fisken i ugnen i 200 grader cirka 10 minuter tills den knappt är genomstekt.

8
Fördela grönsakerna ovanpå skivorna, strö på osten och gratinera i 250 grader, gärna under grillelementet, tills osten smält.

9
Servera genast med pressad potatis eller ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top