Ulrikas currylasagne med kyckling

Du behöver 4 st kycklingfiléer skurna i småbitar 25 g smör till såsen smör till stekning 1 st burk Uncle Ben’s thaicurry (färdig sås med...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer skurna i småbitar
  • 25 g smör till såsen
  • smör till stekning
  • 1 st burk Uncle Ben’s thaicurry (färdig sås med kryddor och grönsaker)
  • 6 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 250 g riven ost
  • salt
  • svartpeppar
  • 10-12 st lasagneplattor

Gör så här

1
Bryn kycklingen i lite smör. Tillsätt thaisåsen.

2
Smält smöret till såsen. Strö över mjölet och späd med mjölken. Låt koka ett par minuter. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mjölk om såsen blir för tjock.

3
Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form. Varva med plattor, sås och kyckling. Sista lagret ska vara plattor och sås.

4
Gratinera i 225 graders ugnsvärme i cirka 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top