Ullas solrosbröd

Du behöver 50 g jäst 0.5 l Ljummet vatten 0.5 msk socker 0.5 dl matolja 13 dl vetemjöl (780 g) 2 tsk salt 1 dl...


3 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 0.5 l Ljummet vatten
  • 0.5 msk socker
  • 0.5 dl matolja
  • 13 dl vetemjöl (780 g)
  • 2 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön (kan bytas ut mot pumpakärnor, eller ta fifty-fifty)

Gör så här

Rör ut jästen i vattnet. Blanda i allt utom salt och solrosfrön. Arbeta degen länge, gärna 20 minuter. Tillsätt salt mot slutet. Låt jäsa ordentligt, 40 minuter under duk. Knåda härliga limpor, pensla med uppvispat ägg och vänd i solrosfrön. Jäs igen, 20-30 minuter. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top