Ullas pepparkakor

Du behöver 200 st smör eller margarin 2.25 dl socker 1 st äggula 1 msk sirap 1 msk kanel 2 tsk bikarbonat 6 dl vetemjöl...

Tillagningstid: 45 minuter
50 portioner

Du behöver

  • 200 st smör eller margarin
  • 2.25 dl socker
  • 1 st äggula
  • 1 msk sirap
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

1
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggula, sirap och kanel. Blanda bikarbonatet med mjölet, tillsätt det och arbeta alltsammans till en smidig deg. Forma den till en rulle, cirka 4 cm i diameter. Låt den gärna ligga kallt en stund.

2
Skär rullen i cirka 1/2 cm tjocka skivor. Vänd dem i pärlsocker och lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.

3
Grädda i 175 graders ugsnvärme tills kakorna fått fin färg.


Kommentar:
Det här är ett gammalt recept som skickats in av IngaMay efter att “Kaksugen” efterlyst det i Icakuriren nr 11, 2014.

Ulla-Britt , som har bakat kakorna i flera år, tipsar om att byta ut sirap och kanel till 1 msk vaniljsocker och 3 msk kakao för att få supergoda och lättbakade chokladkakor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top