Du behöver
- 200 st smör eller margarin
- 2.25 dl socker
- 1 st äggula
- 1 msk sirap
- 1 msk kanel
- 2 tsk bikarbonat
- 6 dl vetemjöl
Gör så här
1
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggula, sirap och kanel. Blanda bikarbonatet med mjölet, tillsätt det och arbeta alltsammans till en smidig deg. Forma den till en rulle, cirka 4 cm i diameter. Låt den gärna ligga kallt en stund.
2
Skär rullen i cirka 1/2 cm tjocka skivor. Vänd dem i pärlsocker och lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
3
Grädda i 175 graders ugsnvärme tills kakorna fått fin färg.
Det här är ett gammalt recept som skickats in av IngaMay efter att “Kaksugen” efterlyst det i Icakuriren nr 11, 2014.
Ulla-Britt , som har bakat kakorna i flera år, tipsar om att byta ut sirap och kanel till 1 msk vaniljsocker och 3 msk kakao för att få supergoda och lättbakade chokladkakor.