Ugnsstekta paprikor med köttfärsfyllning

Du behöver 4 st paprikor valfri färg 300 g köttfärs 0.75 dl ris som kokas enligt anvisningarna på förpackningen 2 dl morot grovt riven 1...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st paprikor valfri färg
  • 300 g köttfärs
  • 0.75 dl ris som kokas enligt anvisningarna på förpackningen
  • 2 dl morot grovt riven
  • 1 st gul lök riven eller finhackad
  • 1 st dill klippt
  • 2 st tomat (200 g)
  • smör eller olja
  • 2 dl crème fraîche kokbar
  • 1 msk tomatpuré
  • salt svartpeppar

Gör så här

1
Skär bort ett lock vid paprikans grenfäste. Skär bort kärnhuset. Koka upp vatten och låt paprikorna förvälla i 10 minuter. Ta upp och låt dem rinna av.

2
Fräs köttfärs, ris, morot, gul lök, dill och tomat i smör eller olja. Tillsätt creme fraiche och tomatpuré. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i paprikorna. Lägg på locken och ställ in alltsammans i 200 grader i cirka 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top