Du behöver
- 8 stora (eller 16 mindre) strömmingsflundror
- 1 dl finskuren koriander
- rivet skal av 1 limefrukter
- 3/4 tsk salt
- 1/4 chilifrukt, finhackad
- 1 dl ströbröd
- 50 g smör
Gör så här
1
Lägg ut strömmingsflundrorna med skinnsidan neråt. Strö över koriander, limeskal, salt och chilipeppar. Lägg samman strömmingarna två och två. Tryck till. Vänd i ströbröd.
2
Sätt in långpannan med smöret i småbitar i ugnen i 275 grader tills smöret är lätt brynt. Lägg strömmingsflundrorna i den heta långpannan. Stek mitt i ugnen. Vänd efter 5 minuter och stek ytterligare 5–8 minuter tills fisken är knappt genomstekt.
3
Servera med potatismos som vid serveringen blandas med 2 urkärnade, hackade tomater.
Näringsvärde: Kcal 490, fett 16 g, kolhydrater 48 g, fibrer 8 g