Ugnsstekt strömming med tomatmos

Du behöver 8 stora (eller 16 mindre) strömmingsflundror 1 dl finskuren koriander rivet skal av 1 limefrukter 3/4 tsk salt 1/4 chilifrukt, finhackad 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 stora (eller 16 mindre) strömmingsflundror
  • 1 dl finskuren koriander
  • rivet skal av 1 limefrukter
  • 3/4 tsk salt
  • 1/4 chilifrukt, finhackad
  • 1 dl ströbröd
  • 50 g smör

Gör så här

1
Lägg ut strömmingsflundrorna med skinnsidan neråt. Strö över koriander, limeskal, salt och chilipeppar. Lägg samman strömmingarna två och två. Tryck till. Vänd i ströbröd.

2
Sätt in långpannan med smöret i småbitar i ugnen i 275 grader tills smöret är lätt brynt. Lägg strömmingsflundrorna i den heta långpannan. Stek mitt i ugnen. Vänd efter 5 minuter och stek ytterligare 5–8 minuter tills fisken är knappt genomstekt.

3
Servera med potatismos som vid serveringen blandas med 2 urkärnade, hackade tomater.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 490, fett 16 g, kolhydrater 48 g, fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top