Ugnsstekt rostasfilé med bacon och ärtskottssallad

Du behöver ca 500 g rostasfilé 1 msk pepparmix eller grovmalen svartpeppar 1 tsk salt lite olivolja till stekning 140 g bacon, i små bitar...


4 portioner

Du behöver

  • ca 500 g rostasfilé
  • 1 msk pepparmix eller grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • lite olivolja till stekning
  • 140 g bacon, i små bitar
  • 40 g ärtskott

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in rostasfilén med pepparmix och salt. Stek rostasfilén tills den fått fin färg runt om i lite olivolja. Lägg rostasfilén i en form och ugnsstek i cirka 30–40 minuter tills den är lätt röd i mitten. Låt filén vila i lite aluminumfolie i cirka 10 minuter efter ugnsstekning.

2
Servera med färsk potatissallad med blåmögelost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top