Ugnsstekt kycklingfilé med bacon- och bönsallad

Du behöver 2 st kycklingbröst 1 nypa salt och lite svartpeppar olivolja till stekning 1 pkt bacon tunt strimlat 2 dl bönor t ex vita...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingbröst
  • 1 nypa salt och lite svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • 1 pkt bacon tunt strimlat
  • 2 dl bönor t ex vita bönor och kidneybönor
  • 0.5 dl gurka skivor av färsk
  • 1 st salladslök strimlad
  • 1 st röd chili finhackad, kan uteslutas, ersätt med 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk olivolja

Garnityr:

färsk basilika eller persilja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingbrösten med lite salt och svartpeppar. Stek dem i en het stekpanna med lite olivolja i 2–3 minuter på varje sida. Lägg kycklingbrösten på en plåt och ugnsstek kycklingen tills den är helt genomstekt, cirka 10 minuter till. Kolla att kycklingen är färdig genom att kontrollera att köttet är helt vitt.

2
Stek bacon i en het stekpanna tills det är knaprigt, låt det vila på lite hushållspapper så att onödigt fett sugs upp.

3
Blanda bacon med bönor, gurka, salladslök och chilifrukt i en bunke. Rör ner lite olivolja. Servera allt garnerat med färsk basilika eller persilja.


Kommentar:
GI-anpassat!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top