Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond på flaska
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1.5 msk maizenaredning
  • 1 msk smör
  • salt en gnutta
  • 500 g räkor
  • 1 st gurka
  • 1 st citron
  • 0.5 st rödlök skivad
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 skiva hälleflundra
  • olivolja

Gör så här

1
Häll vatten, hummerfond, vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med maizenaredning, vispa i smör och smaka av med salt. Ställ åt sidan.
2
Skala räkorna. Randskala gurkan med en potatisskalare. Dela den på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Skölj citronen och riv det yttersta, gula på skalet.
3
Fräs gurkan och rödlöken i olivoljan, salta. Tillsätt citronskal, pressa i cirka en matsked citronsaft, lägg i räkorna och krydda med svartpeppar.
4
Salta och peppra fiskbitarna. Bryn dem runt om i en het stekpanna med lite olivolja i. Efterstek dem i 6-7 minuter i ugnen, 175 grader.
5
Servera med räkgarnityret, såsen och kokt eller pressad potatis.

Kommentar:
Den här rätten går att göra med annan fisk också. Till exempel lax, gös eller torsk.

Recept // Fler skaldjurrecept