Du behöver
- 2 dl vatten
- 1 msk hummerfond på flaska
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk strösocker
- 1.5 msk maizenaredning
- 1 msk smör
- salt en gnutta
- 500 g räkor
- 1 st gurka
- 1 st citron
- 0.5 st rödlök skivad
- 3 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 4 skiva hälleflundra
- olivolja
Gör så här
1
Häll vatten, hummerfond, vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med maizenaredning, vispa i smör och smaka av med salt. Ställ åt sidan.
2
Skala räkorna. Randskala gurkan med en potatisskalare. Dela den på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Skölj citronen och riv det yttersta, gula på skalet.
3
Fräs gurkan och rödlöken i olivoljan, salta. Tillsätt citronskal, pressa i cirka en matsked citronsaft, lägg i räkorna och krydda med svartpeppar.
4
Salta och peppra fiskbitarna. Bryn dem runt om i en het stekpanna med lite olivolja i. Efterstek dem i 6-7 minuter i ugnen, 175 grader.
5
Servera med räkgarnityret, såsen och kokt eller pressad potatis.
Den här rätten går att göra med annan fisk också. Till exempel lax, gös eller torsk.