Ugnsstekt hälleflundra med räkor, gurka och citron

Du behöver 2 dl vatten 1 msk hummerfond på flaska 1 msk balsamvinäger 1 msk strösocker 1.5 msk maizenaredning 1 msk smör salt en gnutta...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond på flaska
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1.5 msk maizenaredning
  • 1 msk smör
  • salt en gnutta
  • 500 g räkor
  • 1 st gurka
  • 1 st citron
  • 0.5 st rödlök skivad
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 skiva hälleflundra
  • olivolja

Gör så här

1
Häll vatten, hummerfond, vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med maizenaredning, vispa i smör och smaka av med salt. Ställ åt sidan.

2
Skala räkorna. Randskala gurkan med en potatisskalare. Dela den på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Skölj citronen och riv det yttersta, gula på skalet.

3
Fräs gurkan och rödlöken i olivoljan, salta. Tillsätt citronskal, pressa i cirka en matsked citronsaft, lägg i räkorna och krydda med svartpeppar.

4
Salta och peppra fiskbitarna. Bryn dem runt om i en het stekpanna med lite olivolja i. Efterstek dem i 6-7 minuter i ugnen, 175 grader.

5
Servera med räkgarnityret, såsen och kokt eller pressad potatis.


Kommentar:
Den här rätten går att göra med annan fisk också. Till exempel lax, gös eller torsk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top