Ugnsrostade potatishalvor

Du behöver 1.5 kg potatis av fast sort 2 msk olivolja timjan lite färsk Gör så här 1 Skala potatisen och dela den på längden....


4 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg potatis av fast sort
  • 2 msk olivolja
  • timjan lite färsk

Gör så här

1
Skala potatisen och dela den på längden. Lägg den runt lammsadeln, på samma långpanna. Droppa över lite olivolja. Stek i ugnen (200 grader) i cirka 45 minuter.

2
När du tagit ut lammsadeln kan du höja temperaturen till 225 grader så att potatisen får fin färg medan köttet vilar.

3
Salta potatisen när den är färdig, klipp gärna över lite färsk timjan eller persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top