Ugnsrostad mandelpotatis med rotsaker

Du behöver 15 st mandelpotatis 4 st morötter 3 st palsternackor 300 g rotselleri 0.5 dl olivolja 1 tsk flingsalt 1 msk timjan 4 msk...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 15 st mandelpotatis
  • 4 st morötter
  • 3 st palsternackor
  • 300 g rotselleri
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk timjan
  • 4 msk schalottenlök hackad
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl färsk oregano blad från en1/2 kruka
  • 2 st vitlöksklyftor finhackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.

2
Skala potatisen och rotfrukterna. Var sparsam med vatten, eller torka av dem efteråt. Om de är torra suger de åt sig mer av kryddorna och oljan.

3
Skär rotfrukterna i ca 5 cm långa stavar. Lägg dem i en långpanna och blanda med olivolja, salt och timjan.

4
Rosta i ugnen i 35 minuter.

5
Hacka under tiden schalottenlöken, vitlöken, persiljan och oreganobladen. (Lägg oreganostjälkarna i buljongen på spisen)

6
När rotsakerna är klara, blanda i lök- och kryddhacket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top