Ugnspannkaka med rökt lax

Du behöver Smet 4 st ägg 2.5 dl 2 1/2 dl mjölk 1.5 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 2 msk smör Topping 45 g svartkål...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Smet

4 st ägg
2.5 dl 2 1/2 dl mjölk
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 msk smör

Topping

45 g svartkål eller grönkål
olivolja
salt och peppar
200 g rökt lax i skivor
2 dl crème fraîche

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjöl och salt och vispa snabbt ihop till en smet.

2

Smält smöret i en ugnstålig stekpanna och häll i smeten. Ställ in stekpannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 15 minuter, eller tills kanterna är frasiga. 

3

Gör under tiden i ordning toppingen: Ta bort grova bladnerver och strimla kålen fint. Stek den i olivolja under omrörning i cirka 5 minuter. Salta och peppra. 

4

Toppa pannkakan med grönkål, lax och crème fraiche och servera genast. 


Kommentar:
Fluffig ugnspannkaka med krispig grönkål, rökt lax och en klick crème fraiche ger en enkel men lyxig vardagsmiddag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top