Du behöver
Smet
4 st ägg
2.5 dl 2 1/2 dl mjölk
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 msk smör
Topping
45 g svartkål eller grönkål
olivolja
salt och peppar
200 g rökt lax i skivor
2 dl crème fraîche
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjöl och salt och vispa snabbt ihop till en smet.
Smält smöret i en ugnstålig stekpanna och häll i smeten. Ställ in stekpannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 15 minuter, eller tills kanterna är frasiga.
Gör under tiden i ordning toppingen: Ta bort grova bladnerver och strimla kålen fint. Stek den i olivolja under omrörning i cirka 5 minuter. Salta och peppra.
Toppa pannkakan med grönkål, lax och crème fraiche och servera genast.
Fluffig ugnspannkaka med krispig grönkål, rökt lax och en klick crème fraiche ger en enkel men lyxig vardagsmiddag.