RECEPT FRÅN IK

Ugnspannkaka med äpple och kanel

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
16 portioner

Du behöver

  • 4 st äpplen stora fasta
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 3 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Stek dem 3–4 minuter i smör på medelvärme, krydda med socker och kanel. Knäck äggen i en bunke, vispa upp dem med lite av mjölken. Rör in mjölet och vispa ner resten av mjölken och saltet. Häll smeten i en smord ugnsform (cirka 20?x?30 centimeter). Lägg i de stekta äppelbitarna jämnt i smeten. Sätt in formen i ugnen i 40 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor. Packa i låda med smörpapper mellan lagren.


Recept