Du behöver
- 1 st gul lök
- 300 g tärnat bacon
- smör ca 1 msk
- 500 g kokt potatis
- 6 st ägg
- 1 dl mjölk
- salt och peppar
- 200 g paprika marinerad, strimlad
Till servering
grönsallad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader. Strimla löken tunt. Lägg den med bacon och en smörklick i en långpanna, cirka 30 x 40 cm i diameter. Stek i ugnen i 5 – 10 minuter tills baconet fått fin färg.
2
Skär potatisen i tärningar.
3
Vispa upp äggen med mjölk, salt och peppar i en bunke. Häll det i formen.
4
Fördela potatis och paprika på äggsmeten. Baka omeletten i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills den har stelnat och fått fin färg. Täck med folie på slutet om det behövs. Servera med grönsallad.
Tips! Strö gärna över lite smakrik ost innan omeletten gräddas, för extra mycket smak!