Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 300 g tärnat bacon
  • smör ca 1 msk
  • 500 g kokt potatis
  • 6 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 200 g paprika marinerad, strimlad
  • Till servering

  • grönsallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Strimla löken tunt. Lägg den med bacon och en smörklick i en långpanna, cirka 30 x 40 cm i diameter. Stek i ugnen i 5 – 10 minuter tills baconet fått fin färg.
2
Skär potatisen i tärningar.
3
Vispa upp äggen med mjölk, salt och peppar i en bunke. Häll det i formen.
4
Fördela potatis och paprika på äggsmeten. Baka omeletten i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills den har stelnat och fått fin färg. Täck med folie på slutet om det behövs. Servera med grönsallad.

Kommentar:
Tips! Strö gärna över lite smakrik ost innan omeletten gräddas, för extra mycket smak!

Recept // Fler ägg & mejerirecept