Ugnsomelett med bacon

Du behöver 1 st gul lök 300 g tärnat bacon smör ca 1 msk 500 g kokt potatis 6 st ägg 1 dl mjölk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 300 g tärnat bacon
  • smör ca 1 msk
  • 500 g kokt potatis
  • 6 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 200 g paprika marinerad, strimlad

Till servering

grönsallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Strimla löken tunt. Lägg den med bacon och en smörklick i en långpanna, cirka 30 x 40 cm i diameter. Stek i ugnen i 5 – 10 minuter tills baconet fått fin färg.

2
Skär potatisen i tärningar.

3
Vispa upp äggen med mjölk, salt och peppar i en bunke. Häll det i formen.

4
Fördela potatis och paprika på äggsmeten. Baka omeletten i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills den har stelnat och fått fin färg. Täck med folie på slutet om det behövs. Servera med grönsallad.


Kommentar:
Tips! Strö gärna över lite smakrik ost innan omeletten gräddas, för extra mycket smak!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top