Du behöver
- 2 st knippen morötter
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Dressing
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
2 msk olivolja
0.5 tsk korianderfrön
1 krm dillfrö
Till garnering
hackad dill
citronklyftor
Till servering
4 bitar varmrökt lax
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba morötterna och dela dem på längden om de är lite större.
Lägg morötterna i en papprad långpanna. Ringla över olivolja och salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen i 25 minuter.
Vispa ihop citron, senap och honung. Tillsätt sedan oliv-oljan i en stråle medan du fortsätter att vispa.
Mortla korianderfrön och dillfrön och rör ner i dressingen.
Lägg upp morötterna på ett fat och ringla över dressing. Strö över hackad dill. Servera med lax och citronklyftor.
Ugnsrostade morötter får en djup söt smak som passar bra till den rökta laxen. Dressingen är smaksatt med dill och korianderfrön, som ger en härlig citruston.