Ugnsmorötter med varmrökt lax

Du behöver 2 st knippen morötter 1 msk olivolja salt och peppar Dressing 1 msk färskpressad citronsaft 1 tsk dijonsenap 1 tsk honung 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st knippen morötter
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Dressing

1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
2 msk olivolja
0.5 tsk korianderfrön
1 krm dillfrö

Till garnering

hackad dill
citronklyftor

Till servering

4 bitar varmrökt lax

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba morötterna och dela dem på längden om de är lite större. 

2

Lägg morötterna i en papprad långpanna. Ringla över olivolja och salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen i 25 minuter.

3

Vispa ihop citron, senap och honung. Tillsätt sedan oliv-oljan i en stråle medan du fortsätter att vispa. 

4

Mortla korianderfrön och dillfrön och rör ner i dressingen. 

5

Lägg upp morötterna på ett fat och ringla över dressing. Strö över hackad dill. Servera med lax och citronklyftor.


Kommentar:
Ugnsrostade morötter får en djup söt smak som passar bra till den rökta laxen. Dressingen är smaksatt med dill och korianderfrön, som ger en härlig citruston.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top