Ugnsgrillad havskattfilé

Du behöver 800 g havskatt renskuren filé alt hälleflundra, marulk eller lax 0.75 dl ajvar relish (paprikasås) 0.25 dl matolja 1 tsk salt Gör så...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g havskatt renskuren filé alt hälleflundra, marulk eller lax
  • 0.75 dl ajvar relish (paprikasås)
  • 0.25 dl matolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Dela filén i stora portionsbitar. Vik bitarna dubbla om de är tunna (som filén brukar bli mot stjärtänden). Lägg bitarna på plåt med bakplåtspapper eller på oljad plåt.

2
Rör ihop ajvar med olja och salt. Pensla eller bred såsen över fiskbitarna. Ställ plåten kallt tills fisken ska grillas. Kan förberedas flera timmar i förväg.

3
Sätt på ugnsgrillen och termostaten på högsta temperatur. Ställ in plåten högt upp under elementet. Gå inte ifrån! Flytta ner plåten en fals ifall såsen börjar bli bränd. Grillningen tar ungefär 5 minuter.

4
Servera fisken på en bädd av ris eller pressad potatis som kryddas med tunna skivor förvälld stjälkselleri.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top