Ugnsbakade tomater med mozzarella

Du behöver 400 g körsbärstomater på kvist, gärna romantica 3 st vitlök tunnskivad 8 st blad basilika strimlad strösocker salt 2 msk olivolja Till salladen...

Tillagningstid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g körsbärstomater på kvist, gärna romantica
  • 3 st vitlök tunnskivad
  • 8 st blad basilika strimlad
  • strösocker
  • salt
  • 2 msk olivolja

Till salladen

2 st buffelmozzarella à 150 g
olivolja god
svartpeppar
basilika strimlad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 125 grader. Skålla, skala, dela och kärna ur tomaterna. Lägg dem i ett lager i en folieklädd ugnsform, fördela vitlök och basilika över tomaterna. Strö över lite socker och salt och ringla över olivoljan. Baka tomaterna i ugnen i cirka 1–1 1/2 timme tills de har förlorat en del av sin vätska och blivit riktigt koncentrerade i smaken. Låt svalna.

2
Riv mozzarellan i mindre bitar och lägg på ett fat. Fördela tomater över, ringla över olivolja, peppra och strö över basilika.

3
Tips Tomaterna kan också göras i förväg och läggas i olivolja i väntan på servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top