Ugnsbakade sötpotatisklyftor

Du behöver 2 st sötpotatis 1 st liten knippa timjan eller 1-2 rosmarinkvistar, klippta i bitar 3-5 msk olivolja flingsalt Fetadipp 100 g fetaost 2...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st sötpotatis
  • 1 st liten knippa timjan eller 1-2 rosmarinkvistar, klippta i bitar
  • 3-5 msk olivolja
  • flingsalt

Fetadipp

100 g fetaost
2 dl matyoghurt
1 msk finstrimlade örter t ex persilja

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skala sötpotatisen eller tvätta den väl och skär den i klyftor. Blanda potatisen med örter och oljan på en papprad plåt. Salta.

3

Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.

4

Fetadipp Mosa fetaosten och blanda den med yoghurt och örter. Servera dippen till potatisklyftorna.


Kommentar:
Servera sötpotatisklyftorna med fetaostdipp som förrätt eller tillsammans med laxburgaren

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top