Du behöver
- 12-16 st plommon
- 3-4 msk strösocker
Smul
1 msk strösocker
6-7 msk vetemjöl
25 g smör kallt
1 dl kokosflagor naturella, ej rostade
1 dl mandelspån
Till servering
myntakvistar
vaniljglass
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela plommonen och ta bort kärnan. Blanda frukten med strösocker och fördela i portionsstora formar eller i en ugnssäker form. Baka plommonen i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter, tillagningstiden beror på fruktens sort och hur mogna plommonen är.
Blanda strösocker och mjöl i en bunke. Lägg i smöret, skuret i små bitar och nyp ihop med mjölet till smulig massa. Tillsätt kokos och mandel och nyp ihop så att kokosflagor och mandelspån krossas lite.
Fräs smulblandningen i en het stekpanna cirka 3 minuter.
Fördela smulblandningen över de bakade plommonen. Garnera med myntakvistar och servera med vaniljglass.
Tips: Får du inte tag i små naturella kokosflagor (ej rostade), kan du använda vanliga kokosflingor.
Varför krångla till det när plommonen är så fina? Vi bakar dem i ugn och serverar med ett enkelt kokos- och mandelsmul.