RECEPT FRÅN IK

Ugnsbakade laxkuber med wokade grönsaker

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 dl sesamfrön salt
  • 1 kg laxfilé 3 x 3 cm
  • 2 st paprikor tärnade
  • 2 st broccoli i buketter
  • 2 st morötter i stavar
  • 1 st rödlök i klyftor
  • 1 st röd chili skivad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1.5 msk ingefära riven
  • lime det rivna skalet från 1
  • 3 msk pressad lime
  • 1 kruka koriander grovt hackad
  • 150 g haricots verts lättkokta
  • 3 st salladslökar strimlade
  • Till servering

  • mangosås (finns på Asienhyllan)

Gör så här

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Salta och låt svalna. Vänd laxkuberna i fröna och lägg på en papprad plåt. Värm ugnen till 125 grader varmluft eller 150 utan. Sätt in plåten i cirka 15 minuter. Woka grönsakerna (vänta med haricots verts och salladslök) i wokpanna i 2 minuter, salta. Häll på soja, fisksås, ingefära och lime. Woka i ytterligare 1–2 minuter. Lägg i koriander, haricots verts och salladslök. Servera med laxkuberna, nykokt jasminris och mangosås.

Recept // Fler fiskrecept