Du behöver
- 4 st äpplen medelstora röda
- 1.5 dl russin
- 100 g valnötter grovhackade
- 100 g vit choklad grovhackad
- 1 dl strösocker
- 1 msk kanel
- smör lite
Gör så här
1
Skala äpplena. Tryck ut kärnhusen med hjälp av en kärnhusborttagare. Se till att hålen efter kärnhusen är ungefär 1 1/2 cm brett.
2
Blanda russin, valnötter och choklad. Gör en blandning av socker och kanel på tallrik.
3
Rulla äpplena i blandningen tills ytorna är helt täckta. Ställ frukten på plåt och fyll hålen med nötblandningen. Tryck ner allt ordentligt. Toppa med en aning smör.
4
Baka i 175 graders ugnsvärme cirka 10 minuter. Känn med sticka. Äpplena ska vara mjuka men ha en aning tuggmotstånd kvar. Servera med fluffig vaniljsås.