Ugnsbakade fyllda äpplen med vaniljsås

Du behöver 4 st äpplen medelstora röda 1.5 dl russin 100 g valnötter grovhackade 100 g vit choklad grovhackad 1 dl strösocker 1 msk kanel...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st äpplen medelstora röda
  • 1.5 dl russin
  • 100 g valnötter grovhackade
  • 100 g vit choklad grovhackad
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • smör lite

Gör så här

1
Skala äpplena. Tryck ut kärnhusen med hjälp av en kärnhusborttagare. Se till att hålen efter kärnhusen är ungefär 1 1/2 cm brett.

2
Blanda russin, valnötter och choklad. Gör en blandning av socker och kanel på tallrik.

3
Rulla äpplena i blandningen tills ytorna är helt täckta. Ställ frukten på plåt och fyll hålen med nötblandningen. Tryck ner allt ordentligt. Toppa med en aning smör.

4
Baka i 175 graders ugnsvärme cirka 10 minuter. Känn med sticka. Äpplena ska vara mjuka men ha en aning tuggmotstånd kvar. Servera med fluffig vaniljsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top