Ugnsbakade äpplen med kokoslimetäcke

Sött, smörigt och med en syrlig tvist. En dessert som lämnar alla nöjda.

Tillagningstid: 20 minuter | Extra tid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st äpplen t ex Ingrid Marie
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.75 dl strösocker
  • 3 dl kokos
  • 0.5 dl vetemjöl
  • finrivet skal av 1 lime

Servering

glass

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Dela äpplena på mitten och ställ dem i en form med snittytan uppåt. Ugnsbaka i mitten av ugnen i 20 minuter.

2

Smält smöret i en kastrull, låt det svalna.

3

Vispa ägg, sirap och socker i några minuter i en bunke, det är lättast med elvisp.

4

Rör ner det smälta smöret, kokos, vetemjöl och finrivet lime­skal i äggblandningen. Låt svälla i 10 minuter.

5

Fördela kokosblandningen ovanpå de varma äppelhalvorna. Ugnsbaka tills kokostoppingen fått färg, ca 10–15 minuter.

6

Servering Ät äpplena varma med vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top