Du behöver

  • 1 st skinka rimmad utan ben
  • Senapsgriljering:

  • 3 msk senap vanlig söt
  • 2 msk senap osötad fransk
  • 1 st äggula
  • 0.5 msk potatismjöl
  • ströbröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Skölj av skinkan i kallt vatten och linda sedan in den i rikligt med folie så att det är tätt i botten. Lägg skinkan i långpannan.
3
Stick in köttermometern mitt i skinkan och sätt in långpannan
4
i ugnen. Baka den tills termometern visar 72-75 grader. Det är säkrast att förlita sig på termometern, men som vägledning kan man räkna 1 timme per kilo skinka. Tiden beror både på skinkans form och storlek. Klarknapp finns på vissa skinkor men stick gärna in en termometer för säkerhets skull. För att skinkan ska bli saftig är det bra om den inte står för länge i ugnen. Men för låg innertemperatur minskar hållbarheten.
5
Låt skinkan svalna ordentligt och ta sedan bort svålen samt fettranden eller delar av den.
6
Höj ugnsvärmen till 225 grader och förbered för griljeringen: Blanda senap, ägg och potatismjöl. Pensla blandningen över hela skinkan och strö över ströbröd.
7
Sätt in i ugnen och griljera cirka 15 minuter.

Kommentar:
Klicka på länkarna för fler rätter från Icakurirens julbord.


Recept // Fler fläskköttrecept