Ugnsbakad purjo med bacon

Du behöver 4 prt matvete 1 st buljongtärning 3 dl vatten 2 st purjolök stora 150 g bacon 1 pkt i tärningar 60 g chèvreost...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt matvete
  • 1 st buljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 st purjolök stora
  • 150 g bacon 1 pkt i tärningar
  • 60 g chèvreost
  • 20 st sötmandel
  • 150 g majskorn 1 liten burk avrunnen
  • 1 st gurka skivad, kvartad

Gör så här

1

Koka matvetet enligt förpackningens anvisning.

2

Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten och buljongtärning.

3

Skär av ändarna på purjolökarna och skär bort den del av blasten som är torr och tråkig. Snitta upp lökarna på längden, inte helt igenom utan bara så att det går att skölja ur dem men så att de ändå håller ihop. Skär varje lök i tre delar.

4

Lägg lökbitarna i en stekpanna och fräs i några minuter. Häll på 2 dl buljong i stekpannan och låt puttra under lock i 10 minuter.

5

Lyft sedan försiktigt upp lök-arna och rada upp dem i en ugnsform. Häll över den sista decilitern buljong. Strö över bacontärningar och klicka på chèvre. Hacka mandlarna grovt och strö över. Gratinera i ugnen i 15 minuter tills osten smält och baconet börjar få färg.

6

Blanda under tiden ihop matvetet med majs och gurka och servera det till purjon.


Kommentar:
Bacon och chèvre ger extra smak till den milda löken. Mandel på toppen ger nötighet och lite tugg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top