Ugnsbakad pumpa med soppa

Du behöver 1 st pumpa ca 1 3 1 st potatis- och pujolökssoppa påse 1 st lagerblad 5 st salviablad färska 3 msk vispgrädde 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st pumpa ca 1 3
  • 1 st potatis- och pujolökssoppa påse
  • 1 st lagerblad
  • 5 st salviablad färska
  • 3 msk vispgrädde
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1
Skär toppen av pumpan. Toppen används som lock. Gröp ur kärnor och trådar ur innandömet. Sätt pumpan i en ugnsfast skål, till exempel en stor rostfri bunke.

2
Tillaga soppan enligt anvisning på förpackningen. Krydda med lagerblad och salviablad.

3
Sätt skålen med pumpan i långpannan på nedre falsen. Häll den heta soppan inuti pumpan tills soppan står 1 1/2 cm från kanten. Lägg på toppen och baka pumpan i 200 grader cirka 2 timmar. Täck med folie om toppen börjar bli för mörk. Pumpan är färdig när en sticka går lätt igenom. Men stick inte hål långt ner eftersom soppan då sipprar ut genom hålet.

4
Lyft locket av pumpan och blanda soppan med grädde och persilja. Gräv utmed kanten i pumpan så att bitar av den följer med när soppan skedas upp i tallrikar.


Kommentar:
För fler pumparecept, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top