Du behöver
- 4 st portabellosvampar stora
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 100 g färsk spenat hackad
- 1 st citron fint, rivet skal
- 100 g mascarpone
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 st mozzarellabollar (125g)
- 0,5 dl pankoströbröd
- 1 msk olivolja
Till servering
sallad
bröd
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Borsta svamparna och lossa foten på dem. Hacka fötterna i småbitar. Skala och finhacka löken. Fräs allt i olivolja tills svampen börjar få lite färg. Vänd ner spenaten, fräs ytterligare någon minut. Ta av från värmen och låt svalna lite.
Lägg svamparna med lamellsidan upp i en ugnsfast form. Häll spenaten i en skål. Vänd ner finrivet citronskal, mascarpone, salt och peppar.
Fördela fyllningen i svamparna. Strimla mozzarellan och strö över fyllningen. Toppa med ströbröd.
Ringla över oljan och baka i ugn i ca 30 minuter eller tills fyllningen fått fin färg.
Servering Servera direkt med sallad och lite bröd.