Ugnsbakad portabello

Du behöver 4 st portabellosvampar stora 2 st schalottenlökar 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 100 g färsk spenat hackad 1 st citron fint, rivet...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st portabellosvampar stora
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 100 g färsk spenat hackad
  • 1 st citron fint, rivet skal
  • 100 g mascarpone
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st mozzarellabollar (125g)
  • 0,5 dl pankoströbröd
  • 1 msk olivolja

Till servering

sallad
bröd

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Borsta svamparna och lossa foten på dem. Hacka fötterna i småbitar. Skala och finhacka löken. Fräs allt i olivolja tills svampen börjar få lite färg. Vänd ner spenaten, fräs ytterligare någon minut. Ta av från värmen och låt svalna lite. 

2

Lägg svamparna med lamellsidan upp i en ugnsfast form. Häll spenaten i en skål. Vänd ner finrivet citronskal, mascarpone, salt och peppar.

3

Fördela fyllningen i svamp­arna. Strimla mozzarellan och strö över fyllningen. Toppa med ströbröd.

4

Ringla över oljan och baka i ugn i ca 30 minuter eller tills fyllningen fått fin färg. 

5

Servering Servera direkt med sallad och lite bröd.  

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top