Du behöver
- 4 bitar laxfilé
- salt
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st rödlök
- 1 st röd paprika
- 3 st kvisttomater
- 3 msk olivolja
- svartpeppar
- 1 dl svarta oliver urkärnade
- 0.5 kruka basilika grovhackad
Till servering: Ris, pasta, bulgur eller kokt potatis och en god sallad med vinägrett
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Salta laxbitarna lätt runtom.
Skala och finhacka vitlöken. Skala och dela rödlöken och skär i tunna skivor. Dela och kärna ur paprikan, skär i mindre bitar. Klyfta tomaterna.
Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs vitlök, lök och paprika i ett par minuter. Tillsätt tomaterna och krydda med lite salt och peppar. Låt puttra i 5 minuter under lock.
Blanda i oliver och basilika, och häll över tomatsåsen i en ugnsform. Lägg på laxbitarna och baka av i ugnen tills fisken är genomstekt, cirka 15 minuter. Servera med valfritt tillbehör.
Tips: Med förkokt potatis i bitar som läggs i formen blir det en allt-i-ett-rätt som mättar gott.
Medelhavssmaker som tomat, paprika och vitlök passar bra med laxen.