Ugnsbakad lax med citronsås

Du behöver 2 st citron 2 dl crème fraîche (2 dl) 1 tärning fiskbuljong 4 st laxskivor/bitar portionsstora 1.5 msk olivolja 1 tsk citronpeppar Gör...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st citron
  • 2 dl crème fraîche (2 dl)
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 4 st laxskivor/bitar portionsstora
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk citronpeppar

Gör så här

1
Skala en citron med potatisskalare, endast det gula. Koka skalen i 3 minuter och häll bort vattnet. Strimla och finhacka skalen.

2
Blanda ner hacket i en kastrull med creme fraiche och smulad buljongtärning. Koka upp. Smaka av med pressad citron. Känns såsen tjock, späd med vatten.

3
Pensla laxskivorna med olja och krydda med citronpeppar. Lägg skivorna i en liten långpanna och sätt in mitt i ugnen i 225 grader. Baka i 8–10 minuter.

4
Ta ut långpannan och låt fisken vila ett par minuter innan den serveras med såsen. Garnera med dill och citronklyftor. Gott med pressad potatis till.


Kommentar:
Läsarrecept av: Maida Håkansson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top