Ugnsbakad frittata med zucchini

Du behöver 200 g zucchini tärnad 1 msk olivolja salt svartpeppar 1.5 dl mjölk 2 msk vetemjöl 8 st ägg 2 dl vispgrädde 200 g...

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 200 g zucchini tärnad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g riven ost (gärna Västerbotten)
  • 200 g plommon­tomater (ca 10 stycken) skivade

Gör så här

1
Fräs zucchinitärningarna i olja 2–3 minuter. Salta och peppra.

2
Vispa samman mjölk och mjöl. Vispa i ägg och grädde. Salta och peppra. Rör ner ost och zucchinitärningarna.

3
Täck en ugnsäker form (20 x 25 centimeter) med bakplåtspapper. Häll blandningen i formen och täck med tomatskivorna.

4
Grädda i 225 graders ugnsvärme i 25–30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top