Ugnsbakad fisk med lime och örter

Du behöver 500 g potatis av mjölig sort 1 st salladslök knippe 1 st vitlöksklyfta stor 3 msk olivolja 600 g torskfilé 4 st cocktailtomater...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis av mjölig sort
  • 1 st salladslök knippe
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 3 msk olivolja
  • 600 g torskfilé
  • 4 st cocktailtomater kvistar
  • 1 tsk fänkålsfrö helt
  • 2 st lime
  • 0.5 dl färska örter hackade, tex dill, gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen tunt. Ansa löken. Lägg potatis och lök i en långpanna.

2
Pressa över vitlök och ringla över 2 matskedar av oljan. Salta och peppra. Vänd runt allt väl och baka i mitten av ugnen i 15 minuter.

3
Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Skär fisken i stora bitar och lägg dem och tomatkvistar på potatisen. Strö över fänkålsfrö och pressa över saft av 1 lime. Salta och peppra, ringla över resterande olja på fisken.

4
Baka i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills fisken är genombakad. Strö över örterna. Servera med lime i klyftor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 473, fett 21 g, kolhydater 37 g och fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top