Du behöver
- 500 g potatis av mjölig sort
- 1 st salladslök knippe
- 1 st vitlöksklyfta stor
- 3 msk olivolja
- 600 g torskfilé
- 4 st cocktailtomater kvistar
- 1 tsk fänkålsfrö helt
- 2 st lime
- 0.5 dl färska örter hackade, tex dill, gräslök
- salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen tunt. Ansa löken. Lägg potatis och lök i en långpanna.
2
Pressa över vitlök och ringla över 2 matskedar av oljan. Salta och peppra. Vänd runt allt väl och baka i mitten av ugnen i 15 minuter.
3
Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Skär fisken i stora bitar och lägg dem och tomatkvistar på potatisen. Strö över fänkålsfrö och pressa över saft av 1 lime. Salta och peppra, ringla över resterande olja på fisken.
4
Baka i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills fisken är genombakad. Strö över örterna. Servera med lime i klyftor.
Näringsvärde: Kcal 473, fett 21 g, kolhydater 37 g och fibrer 3 g